Dynamic Black de kennelsite voor de flatcoated retriever

Dynamic Black

Dus op weg naar de Universiteit voor Dierengeneeskunde te Utrecht.

Het eerste contact met de arts verliep niet vlekkeloos. Toen wisten wij nog niet dat hij de arts was die Sweep zou onderzoeken.

Wij waren aan de beurt. Ons werd gevraagd voor welk onderzoek we kwamen. Nou dat wisten we wel. Het EVCO-oogonderzoek.

De arts  begon  tegen ons te mopperen. Er waren wel 200 hondenrassoorten en hij wist niet welk onderzoek wij moesten laten doen. Dat moesten wij weten!  Maar we hadden het toch tegen administratie verteld toen we een afspraak maakte zeiden we nog.. Die meisjes wisten van niks zei hij. Ineens wist hij het kennelijk wel voor welke onderzoeken we precies kwamen want we mochten met hem meelopen en hij adviseerde ons om ook het Gonio-onderzoek te laten doen.

Omdat hij dit adviseren wij dat uiteraard laten doen.  Achteraf blijkt dit onderzoek, na overleg met de begeleidingscommissie van de FCR helemaal niet nodig was om met Sweep te mogen fokken.

Sweep kreeg verdoving in haar ogen. Het Gonio-onderzoek ging als eerst plaatsvinden. Sweep kreeg een lenskapje over haar oog en de arts keek in haar ogen. Hij mompelde iets en zei dat het iets afweek maar dat het geen enkel probleem was.

Vervolgens kreeg Sweep een  pupilverwijdendmiddel in haar ogen. Het onderzoek wat moest gebeuren volgde. Dit onderzoek  verliep vlekkeloos.  Op al die onderdelen was de uitslag: "vrij".

Toen kregen we het formulier. Bij het extra onderzoek: Gonio stond als uitslag: "onbeslist". Daarnaar gevraagd werd het ons niet duidelijk wat dat inhield. Er was dus iets afwijkend maar het was niet vast te stellen of Gonio was. 

Wij dachten op dat moment dat wij dus niet mochten fokken met Sweep. Wat een rotdag!

's Avonds hebben wij gebeld met Nel van de begeleidingscommissie. Wat bleek we mochten gewoon fokken met Sweep.

Wat waren we blij.   Na het opsturen van het formulier naar Nel bleek zelfs, tot onze opluchting, dat ze in haar mail naar ons toe schreef:" Dat is een mooie uitslag, Ons advies is gebruik een gonio vrije reu.

Dat gaan we uiteraard doen!

Dus de zoektocht naar een geschikte dekreu is in volle gang. Wij gaan op zoek naar  de perfecte  match.